Elianne Dummer.

Elianne Dummer

Het vuurtje

Ooit noemde iemand Elianne een nuchtere dromer. Misschien zegt dat het wel zo’n beetje.

Ze gelooft dat er in deze wereld een hoop te winnen valt – oprechtheid, vriendelijkheid, gezondheid – en dat verdiepende gesprekken en verrijkende verhalen daar een essentiële rol bij spelen. Want woorden bereiken hoofden en harten.

Haar persoonlijke en werkinteresses vloeien in elkaar over, met als rode draad leven vanuit bezieling en mentale gezondheid.

Specifieker houdt ze zich vooral bezig met een aantal thema’s rondom individuele en collectieve vooruitgang. Thema’s zoals persoonlijke transformatie, dierenwelzijn, sport en bewegen, voeding, duurzaamheid, LHBTIQ+ en het tegengaan van depressie.

In haar ogen begint vooruitgang met ‘questioning the given’. Of het nu gaat om je eigen leven of een complete cultuur.

En dat vraagt een nieuwsgierige houding, een scherpe blik en een vleugje lef.

bezieling

be • zie • ling
zelfstandig naamwoord • de (v) • bezielingen


1. het bezielen
≈ inspiratie


2. sterk gevoel waarvan iemand of iets vervuld is
≈ vitaliteit

  • met be­zie­ling spre­ken, wer­ken
  • vol be­zie­ling
    vol vuur, sterk geïn­spi­reerd

Achtergrond

Elianne studeerde Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie volgde ze een breed vakkenpakket en maakte ze uitstapjes naar coaching & training, filosofie en geschiedenis. Uiteindelijk specialiseerde ze zich in (de psychologie van) gedragsverandering.

Haar coachvaardigheden verdiepte ze onder meer in de CPION-gecertificeerde post-hbo opleiding Bezielende Coaching gecombineerd met de opleiding Bezielende Loopbaancoaching bij Hoogendijk Coaching Instituut. 

Werk

Elianne werkt als freelance redacteur. Daarnaast richt ze zich steeds meer op het schrijven van ‘eigen’ werk (lees meer).

Ook is ze coach vanuit haar eigen onderneming, Your MindMoves, waar ze mensen begeleidt op voornamelijk deze gebieden:

  • Meer bezieling en voldoening in je werk en loopbaan.
  • Meer rust in jezelf, minder stress in je leven.

 

Naast haar werk is ze onder meer bestuurslid bij Stichting Bewegen voor je Brein en gespreksbegeleider bij een supportgroep van de Depressievereniging.

Verder...

Elianne wordt blij van improviseren op de piano, hollen door de bergen en kroelen met de hond (inclusief de modderpoten).

Ze komt uit Utrecht, woont in Wageningen en drinkt haar koffie zwart. Bakje?